ME

Minun nimeni on Mia Karttunen ja olen Ruotsista, olen syntynyt ja kasvanut Örnsköldsvik:ssä, muutin Tukholmaan ja asuin siellä 8 vuotta. Monen ABB vuoden jälkeen aloitin opiskelemaan ja valmistuin puutarhuriksi, valmistuin toukokuussa 2008 Svenska Yrkes Institutet:ssa.

Olen ollut kiinnostunut koirista pienestä pitäen mutta minulla ei ole ollut mahdollista hankkia omaa koiraa, vaan olen hoitanut toisten koiria. Kun asuin Tukholmassa olin ajetellut omaa koiraa, mutta koska matka työn ja kodin välillä oli pitkä ei koiraa tullut hankittua.
(Olin nähnut Flatteja tutun-tutun kautta, mutta en muistanut rodun nimeä, vain sen että se oli noutaja ja musta, hiukan kuten Kultainennoutaja mutta ei Labradori.)

Mia med Svea
Mia ja Svea

Nisse och Lucky

Kun sitten muutin tänne Vaasaan niin sain mahdollisuuden hankkia koiran. Sain yhteyden Benita Björklundiin - Flatts kennel - ja ostin ensimmäisen Flattini. Flatts Ucci´s Zirocko "Lucky" kuten kutsuin häntä, ostin 31 maaliskuuta -90.
Tapasin tulevan mieheni ja koirainnostukseni tarttui myös häneen. Valitettavasti saimme pitää "Luckyn" vain syksyyn -93 jolloin hän kuoli, seuraavana päivänä ajoimme Benitan luokse, kun palasimme kotiin oli meillä mukana Flatts Velvets Lilly - jota kutsuimme "Nellyksi". Kun "Nelly" oli noin vuoden vanha niin ajattelimme että olisi kiva saada vielä toinen koira ja jälleen meille tuli narttu Flatts Kennelistä.
Flatts Xaya´s Ispahan - "Hanna" oli noin 2 vuotta kun saimme ostaa hänet Benitalta.

    Nisse ja Lucky
Juhanus 2000 ei sujunut iloisissa merkeissä meidän perheessä. "Nelly" kuoli, syynä oli luultavasti syöpä munuaisissa.
Silloin ajattelimme vaihtaa rotua, luimme muista roduista, mutta huomasimme lopuksi että emme voi vaihtaa rotua.
 

Nelly och Nisse
Nelly ja Nisse

Koska Benitalla ei ollut yhtään pentua juuri silloin, enkä löytänyt muitakaan pentuja täältä niin päätimme etsiä myös Ruotsin puolelta. Minulla oli onnea kun sain yhteyden Lena ja Claes Sundquistiin - Toffedreams kennel Kalixissa ja yksi hänen nartuistaan, Toffedreams Isle of Jura, odotti pentuja jotka syntyisivät heinäkuun alussa.
Nyt alkoi jotain uutta meidän perheessä. Sanoin että "haluan tuoda uutta verta Suomeen - jos kaikki menee hyvin niin aion astuttaa "Svean" jollain hyvällä uroksella", ja sen olemme nyt tehneet tammikuussa 2003. Meidän Toffedreams Caol Ila astutettiin Flatts Ninas Ragazzin - "Gazzi" kanssa.

Tämä tuotti 8 kpl hienoja pentuja, 2 urosta ja 6 narttua.
Meidän omistuksessa on näistä 3, uros "Akke" ja nartut "Hildur" ja "Lilla My".

Tämä oli Kennel Trollskogen:in ensimmäinen pentue ja niin kaikki alkoi……


2005 meillä oli toinen pentueemme. Tälläkin kertaa oli "Svea" emona ja isänä oli Vårsångens Elliot Ness. "Elliot" on erittäin tyylikäs herra josta minä pidän erittäin paljon, aluksi ei ollut tarkoituksena jättää pentuja itsellemme, mutta kun näin tuloksen niin en voinut vastustaa. Trollskogen Belissimo "Boy" jäi meille.

 

Andreas med Akke
Andreas ja Akke

Päätimme teettää "Svean" viimeisen pentueen keväällä 2007.
Urokseksi tähän saimme ESTJV-05 Moonstruck The True Treasure - "Demo".
Olin katsellut "Demoa" sillä silmällä jo jonkin aikaa ja koska Pilvillä oli tapana joskus käydä meillä samalla kun oli Vaasassa, niin olin tavannut "Demon" ja tiesin että "Demo" oli erittäin mukava ja hurmaava uros jota meillä oli nyt mahdollisuus käyttää pentujen tekoon.
Pennut syntyivät äitienpäivänä 13 toukokuuta mutta kolmesta pienestä narttupennusta vain yksi sai olla elossa kunnes täytti 6 kk. "Siri" sairastui nopesti etenevään ja vakavaan sairauteen ja minun oli tehtävä päätös "Sirin" lopettamisesta. Päätös oli vaikea tehdä, mutta tein kuitenkin sen mikä oli paras koiralle. Kiitokset kaikille mukana olleille avusta.
 

 

Haluamme jalostaa terveitä ja rodun mukaisia koiria ja toivomme että pentujemme tulevat omistajat saavat monia hyviä hetkiä näiden häntää heiluttavien, rakastettavien ja erittäin ystävällisten koirien kanssa - Sileäkarvainen Noutaja.
Lilla My & Naima 24.08.2013
 

Vårat hus
Vannha talomme

 

 

Antti
Antti


 Uusi tallomme (sisään muutto 04.2014)
 
Perheemme koostuu miehestäni Antista, pojastamme Andreaksesta sekä flattitinartuista "Bruno" ja "Skuggan".