OM OSS

Jag heter Mia Karttunen är från Sverige, född och uppvuxen i Örnsköldsvik flyttade till Stockholm och bodde där i 8 år. Efter många år hos ABB så sadlade jag om och blev färdig med min trädgårdsmästareexamen i maj 2008 vid Svenska Yrkes Institutet.

Mitt hundintresse har jag haft sedan jag var liten men hade aldrig möjlighet att skaffa en egen, skötte om andras. När jag bodde i Stockholm hade jag tankar på att skaffa en hund men eftersom avståndet mellan arbetsplatsen och hemmet var ganska långt så blev det inte.

(Jag hade träffat på Flattar via bekantas-bekanta men jag mindes inte vad rasen hette utan mindes bara att det var en retriever som var svart, lite liknande golden men inte en labrador.)

Mia med Svea
Mia med Svea

Nisse och LuckyNär jag sedan flyttade hit till Vasa så fick jag då möjligheten att skaffa en hund. Fick kontakt med Benita Björklund - Flatts kennel - och jag köpte min första flatt. Flatts Ucci´s Zirocko "Lucky" som jag kallade honom, köpte jag den 31 mars -90.
Jag träffade min blivande man Antti och mitt hundintresse smittade av sig till honom.
Tyvärr så fick vi bara ha "Lucky" till hösten -93 när han dog, dagen efter åkte vi till Benita och med oss hem hade vi Flatts Velvets Lilly - som vi kallade "Nelly". När "Nelly" var lite drygt ett år så tänkte vi att det skulle vara kul med en till och än en gång blev det en tik från Flatts Kennel.
Flatts Xaya´s Ispahan - "Hanna" skulle fylla 2 år när vi fick köpa henne av Benita.
    Nisse och Lucky
Midsommaren 2000 gick inte i glädjens tecken för våran familj. "Nelly" dog, antagligen av cancer i njurarna.
Vi funderade då på att byta ras och vi läste om olika raser men enades till slut om att det gick inte att byta.

 

Nelly och Nisse
Nelly och Nisse

Eftersom Benita inte hade några valpar just då och jag inte hittade något intressant här i landet så beslöt vi att kolla den på svenska sida. Jag hade turen att få kontakt med Lena och Claes Sundquist - Toffedreams kennel i Kalix och en av deras tikar, Toffedreams Isle of Jura - "Isa", väntade valpar som skulle födas i början av juli.

 

Nu började något nytt för vår familj. Jag sa; "-nu vill jag bidra till nytt blod till Finland - om allt går bra så skall jag para "Svea" med en lämplig hane", och det gjorde vi i januari 2003.
Vår Toffedreams Caol Ila parades med Flatts Ninas Ragazzi - "Gazzi".

Den parningen resulterade i 8 st fina valpar, 2 hanar och 6 tikar.
Vi har 3 av dessa i vår ägo, hanen "Akke" och tikarna "Hildur" och "Lilla My".

Det var Kennel Trollskogen’s första valpkull och det var så allt började……


År 2005 hade vi vår andra kull. Även denna gång var "Svea" mor och till pappa hade vi förmånen att få använda Vårsångens Elliot Ness. "Elliot" är en mycket stilig herre som jag är mycket förtjust i och det var först inte meningen att vi skulle behålla någon i egen ägo men när jag såg resultatet kunde jag inte hålla mej. Trollskogen Belissimo "Boy" blev vår.


 

Andreas med Akke
Andreas med Akke

Vi beslutade oss för att ta en sista valpkull med "Svea" våren 2007.
Som hane denna gång valde vi ESTJV-05 Moonstruck The True Treasure - "Demo".
Jag hade sneglat på "Demo" ett bra tag och eftersom Pilvi brukade besöka oss ibland när hon var i Vasa så hade jag träffat "Demo" och visste att han var en mycket trevlig och charmig hane som vi nu hade förmånen av att få använda.
Valparna föddes på självaste morsdag den 13 maj men utav 3 små tikvalpar så fick vi ha 1 tik i livet endast i 6 månader då vår lilla "Siri" drabbades av en kraftig och snabbutvecklande sjukdom att jag var tvungen att ta beslutet att avliva henne. Det var mycket svårt att fatta beslutet men jag gjorde vad som var bäst för hunden. Vi tackar alla inblandade för all hjälp och allt stöd vi fått.
 
Att avla fram friska och rastypiska hundar är våran ambision och vi hoppas att våra valpköpare får många trevliga stunder med dessa svansviftande, älskvärda och mycket vänliga hundar - Flat Coated Retrievers.Lilla My & Naima 28.08.2013
 

Vårat hus
Vårat gamla hus

 


Antti
Antti

 Vårat nya hus (inflyttning 04.2014)
 
Våran familj består av min man Antti, vår son Andreas, flattarna "Bruno" samt "Skuggan".